Geaccrediteerde nascholing
Menu

Online webinars

Terugkijken webinar “De charismatische verpleegkundig specialist”

Op woensdag 16 maart 2022 organiseerde vakblad Dé Verpleegkundig Specialist in samenwerking met V&VN VS het webinar “ De charismatische verpleegkundig specialist” . Heb je het webinar gemist? Geen probleem! Het webinar is onderstaand terug te kijken.

 
Over het webinar

In dit webinar nemen Irma de Hoop en Inge Rinzema je mee in de kernboodschap van de verpleegkundig specialist. Wat is ons verhaal en hoe vertellen we dit met impact? Andrea den Dool, verpleegkundig specialist AGZ, treedt op als moderator.  

Als gast en inspirator is Petra Stienen uitgenodigd. Zij is medeauteur van het boek “ Vergroot je charisma & krijg meer aandacht voor je verhaal”. Petra Stienen is sinds 2010 werkzaam als onafhankelijk strategisch adviseer. Zij coacht managers, beleidsmakers en experts over strategie, persoonlijk leiderschap en spelen met verschil.

Na het volgen van dit webinar  begrijp je dat charisma een vorm van innemendheid is waar je aan kunt werken om met plezier je verhaal te vertellen zodat het meer impact heeft en weet je welke bouwstemen je hiervoor kunt inzetten. 


Terugkijken webinar “Kwalitatief onderzoek in de praktijk”

Op donderdag 24 juni 2021 organiseerde vakblad Dé Verpleegkundig Specialst in samenwerking met V&VN VS het webinar “Kwalitatief onderzoek in de praktijk”. Heb je het webinar gemist? Geen probleem! Het webinar is onderstaand terug te kijken.


Over het webinar

Tijdens dit webinar gaat Andrea van den Dool in gesprek met senior onderzoeker dr. Jolien van der Geugten over de mogelijkheden van kwalitatief onderzoek. Wanneer kies je voor kwalitatief onderzoek? Hoe verzamel en analyseer je data? Welke meerwaarde heeft kwalitatief onderzoek voor patiënten en de kwaliteit van zorg? Ervaringen uit de praktijk van Verpleegkundig Specialisten AGZ en GGZ worden afgewisseld met theorie over het opzetten en analyseren van kwalitatief onderzoek. 

Na het volgen van dit webinar:

-        Weet je hoe je kwalitatief onderzoek kunt inzetten om de kwaliteit van zorg in jouw praktijk te verbeteren;
-        Begrijp je welke aspecten van belang zijn bij de dataverzameling en data-analyse van kwalitatief onderzoek;
-        Begrijp je welke objectiveringsstrategieën gebruikt kunnen worden in kwalitatief onderzoek.


Terugkijken webinar 'Klinisch redeneren voor verpleegkundig specialisten'

Op donderdag 9 juli 2020 organiseerde vakblad Dé Verpleegkundig Specialist in samenwerking met V&VN VS het webinar 'Klinisch redeneren voor verpleegkundig specialisten'. Heb je het webinar gemist? Geen probleem! Het webinar is onderstaand terug te kijken.


Over het webinar
Verpleegkundig specialisten behandelen hun patiënten vanuit medisch én verpleegkundig perspectief. Het Medisch redeneren heeft tijdens de opleiding en daarna veel ruimte gevraagd. Maar hoe is het met het verpleegkundig redeneren en hoe verhoudt dit zich tot het medisch redeneren? Ben je nog op het juiste pad of wellicht toch wat afgedwaald? 

De Clinical Reasoning Cycle van Levett-Jones staat centraal bij het klinisch redeneren. Hierdoor wordt ineens helder dat – wat vaak als héél anders beschouwd wordt – het geneeskundig en het verpleegkundig proces procesmatig veel gemeenschappelijkheden hebben. Maar wat is daarvan de klinische relevantie voor patiënten? Hoe kun je de patiëntenzorg beter maken door het inzetten van verpleegkundige diagnostiek en behandeling, naast de medische diagnostiek en behandeling?