Geaccrediteerde nascholing
Menu

Webinar 'Klinisch redeneren voor verpleegkundig specialisten'

Op donderdag 9 juli 2020 organiseerde vakblad Dé Verpleegkundig Specialist in samenwerking met V&VN VS het webinar 'Klinisch redeneren voor verpleegkundig specialisten'. Heb je het webinar gemist? Geen probleem! Het webinar is onderstaand terug te kijken.


Over het webinar
Verpleegkundig specialisten behandelen hun patiënten vanuit medisch én verpleegkundig perspectief. Het Medisch redeneren heeft tijdens de opleiding en daarna veel ruimte gevraagd. Maar hoe is het met het verpleegkundig redeneren en hoe verhoudt dit zich tot het medisch redeneren? Ben je nog op het juiste pad of wellicht toch wat afgedwaald? 

De Clinical Reasoning Cycle van Levett-Jones staat centraal bij het klinisch redeneren. Hierdoor wordt ineens helder dat – wat vaak als héél anders beschouwd wordt – het geneeskundig en het verpleegkundig proces procesmatig veel gemeenschappelijkheden hebben. Maar wat is daarvan de klinische relevantie voor patiënten? Hoe kun je de patiëntenzorg beter maken door het inzetten van verpleegkundige diagnostiek en behandeling, naast de medische diagnostiek en behandeling?

gabriel 2015

Over de spreker: Gabriël Roodbol MScN MANP
Na vele jaren (1992-2008) als consultatief psychiatrisch verpleegkundige gewerkt te hebben, is Gabriël Roodbol momenteel werkzaam als verpleegkundig specialist GGZ in het Radboud UMC in Nijmegen. Op de polikliniek neuropsychiatrie begeleidt hij patiënten die naast de ziekte van Parkinson comorbide psychiatrische problemen ervaren. Naast dit klinische werk is Gabriël hoofddocent aan de Hoge School van Arnhem en Nijmegen voor de opleiding Master Advanced Nursing Practice. Daar is hij verantwoordelijk voor de leerlijn klinisch redeneren en interventies, geeft supervisie en is studieloopbaanbegeleider voor de MANP-studenten.

Gabriël Roodbol is samen met Wietse Dol eigenaar MedIctcare, een ICT bedrijf dat meerdere clasificatiesystemen geautomatiseerd heeft voor de medische en verpleegkundige beroepsgroepen (DSM-IV; ICF; NNN).