Geaccrediteerde nascholing
Menu

Schrijf je in voor het webinar 'Kwalitatief onderzoek in de praktijk'

Op donderdag 24 juni organiseert vakblad Dé Verpleegkundig Specialist in samenwerking met V&VN VS van 20.00 tot 21.30 uur het webinar 'Kwalitatief onderzoek in de praktijk'.

Van Verpleegkundig Specialisten wordt verwacht dat zij wetenschappelijk onderzoek gebruiken in hun praktijk om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren. Kwalitatief onderzoek is belangrijk omdat het inzicht geeft in de ervaringen, belevingen en behoeften van zowel patiënten en hun naasten als van collega's.

Tijdens dit webinar gaan Verpleegkundig Specialisten in gesprek met senior onderzoeker dr. Jolien van der Geugten over de mogelijkheden van kwalitatief onderzoek. Wanneer kies je voor kwalitatief onderzoek? Hoe verzamel en analyseer je data? Welke meerwaarde heeft kwalitatief onderzoek voor patiënten en de kwaliteit van zorg? Ervaringen uit de praktijk van Verpleegkundig Specialisten AGZ en GGZ worden afgewisseld met theorie over het opzetten en analyseren van kwalitatief onderzoek. Na het volgen van dit webinar weet jij hoe je kwalitatief onderzoek kunt inzetten om de kwaliteit van zorg in jouw praktijk te verbeteren.

Leerdoelen
Na het volgen van dit webinar:
●   weten Verpleegkundig Specialisten hoe zij kwalitatief onderzoek kunnen inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg in de praktijk;
●   begrijpen Verpleegkundig Specialisten welke aspecten bij dataverzameling en data-analyse van kwalitatief onderzoek van belang zijn;
●   begrijpen Verpleegkundig Specialisten welke objectiveringsstrategieën gebruikt kunnen worden in kwalitatief onderzoek.
   

Accreditie
Er is accreditatie voor 2 nascholingspunten aangevraagd bij het VSR.

Toegankelijkheid en kosten
Deelname aan het webinar op  24 juni is kosteloos, maar uitsluitend toegankelijk voor leden van de V&VN VS. Ben je geen lid, dan is deelname aan het webinar helaas niet mogelijk.

       Schrijf je in!       

Spreker Jolien van der Geugten

Over de spreker: dr. Jolien van der Geugten
Dr. Jolien van der Geugten is zelfstandig onderzoeker, docent en schrijver. Zij werkte 13 jaar in het hoger onderwijs, waarvan ruim zeven jaar bij de Master Advanced Nursing Practice van Hogeschool Inholland. Zij coördineerde en ontwikkelde daar de leerlijn Wetenschappelijke Vorming en begeleidde Verpleegkundig Specialisten in opleiding bij hun afstudeeronderzoek. Als zelfstandig ondernemer werkt zij aan verschillende projecten voor patiëntenorganisaties op het gebied van huidaandoeningen, daarnaast ontwikkelt zij een online nascholing over wetenschappelijk onderzoek. Zij is nog verbonden aan de MANP als onafhankelijk beoordelaar van studie-opdrachten en lid van de kenniskring van het Lectoraat GGZ-Verpleegkunde van Hogeschool Inholland.