Geaccrediteerde nascholing
Menu

Dé Verpleegkundig Specialist podcast

Hieronder staat een aantal DVS-podcasts. Meer podcasts van DVS zijn te vinden op Spotify onder de naam ‘Lef!’

Gesprekken over de rol van de verpleegkundig specialist in de dagelijkse praktijk

In Dé Verpleegkundig Specialist podcast spreekt verpleegkundig specialist Andrea van den Dool met collega’s over de dagelijkse praktijk van de verpleegkundig specialist. Wat kan de verpleegkundig specialist betekenen voor de patiënt? Andrea gaat op zoek naar het antwoord, en natuurlijk nog veel meer! Deze podcast is onderdeel van het vakblad Dé Verpleegkundig Specialist.

Aflevering 3: Wettelijke kaders taakherschikking VS en PA
Verpleegkundig specialist en host Andrea van den Dool gaat in gesprek met jurist gezondheidsrecht en verpleegkundig specialist AGZ Aliënde van Goor en cardioloog Vincent van Dijk over de wettelijke kaders van taakherschikking voor de verpleegkundig specialist en physician assistant.  De podcast is gebaseerd op het eerder door Aliënde geschreven artikel over Taakherschikking in de zorg.

Aflevering 2: Probleemgedrag in de psychogeriatrie
Wil je meer weten over omgaan met probleemgedrag in verschillende contexten? Luister dan naar de podcast van Dé Verpleegkundig Specialist, 'Probleemgedrag in de psychogeriatrie'. In deze podcast gaatAndrea van den Dool, collega en host voor Dé Verpleegkundig Specialist, in gesprek met Marisca van Klinken, verpleegkundig specialist AGZ, en Christian Klijs, verpleegkundig specialist GGZ.

web_algemeen_foto_dvs_podcast.png

 

Aflevering 1: De VS en proactieve zorgplanningimg_20210226_152723.jpg
De verpleegkundig specialist in de oncologische zorg krijgt te maken met uitgebreid pakket van behandelmogelijkheden, ook in de palliatieve fase.  Chemotherapie, immuuntherapie en doelgerichte therapie kunnen de overleving en levenskwaliteit van patiënten verbeteren, maar is dit altijd wenselijk? Wat is ervoor nodig om hierover in gesprek te gaan met patiënten en naasten? En wat is dan de rol van de verpleegkundig specialist?

Verpleegkundig specialist Andrea van den Dool gaat hierover in gesprek met collega’s Ingrid Jonker en Anja Guldemond. Ingrid is auteur van het onderzoeksartikel ‘Systemische behandeling in de laatste levensfase bij gemetastaseerd longcarcinoom’, gepubliceerd in de vakblad Dé Verpleegkundig Specialist (2021-1). Anja is voorzitter van de afdeling V&VN Palliatieve Zorg. Een gesprek over shared decision making, proactieve zorgplanning, laaggeletterdheid en hoop.

google_podcasts_badge_2x.png

us_uk_apple_podcasts_listen_badge_rgb_1.png

spotify_podcast_badge_blk_grn_330x80.png

 logopodcastdvs.png

img_20210226_153142.jpg